Archiv pro den: 2. května 2023

Pomáháme Ukrajině od roku 2015

Cesta s humanitární pomocí do Ukrajiny v květnu?

No nevím. Zatím máme připraveno několik málo krabic s materiální pomocí. Chápu, že v Česku je situace také složitá, ale v Ukrajině se bez naší pomocí neobejdou. 
Nerad porušuji, co jsem slíbil. Při předchozích cestách to bylo vždy 100 000 na potraviny, 50 000 hygienické potřeby a dalších 100 000 např. na zdravotnické vybavení pro vojáky. 
Nyní na začátku května jsme na minimu cílové částky. 
Znovu se obracím na firmy, které si mohou dar odečíst z daní. Musíme tedy čekat, až naplníme auto tak, aby cesta s humanitární pomocí měla nějaký smysl.
Nemá význam jet s minimem materiální pomoci. Náklady na dopravu nejsou zrovna nejmenší, a tak je potřeba, aby náklady na cestu se pohybovali maximálně okolo 10 procent z ceny materiální pomoci. 
Já mohu čekat, až získáme potřebné množství k uskutečnění cesty. Lidé ve válečné zóně čas nemají. Jsou na naší pomoci závislí. Prosím znovu a znovu. Pomozte prosím...
Petr Oliva, spolek Humanitární pomoc Ukrajině

Pokračování textu Pomáháme Ukrajině od roku 2015

Vyšly březnové Ledax NOVINY

55. číslo Ledax NOVIN přineslo nově 12 stran, větší písmo, více fotografií, více informací.
Určitě si nenechte ujít velmi zajímavý rozhovor s Jindrou Jeníkovou, českobudějovickou výživovou poradkyní. Mimo jiné se dozvíte proč je vepřová s knedlíkem a zelím vyvážené jídlo. Určitě vás potěší a na jaro naladí úvodník Mirky Nezvalové na téma "poslové jara". Vyluštěte tajenku křížovky a pošlete ji, můžete vyhrát dárkový koš. A nezapomeňte napsat, jak se vám "nové" Ledax NOVINY líbí. Pěkné čtení.